Stageweek
We zijn hier terug :)
Deze week heb ik niet veel tijd gehad om iets te schrijven want Louise was op bezoek en ik had natuurlijk ook nog stage te doen. Dus nu even een overzichtje van de voorbije week!
Zaterdag (31/03) beloofde het een grote dag te worden: Louise ging ons vandaag vergezellen tot vrijdag. Maar eerst moest er nog gewerkt worden.. Vandaag stond er terug schoolwerk op het programma. Want die stage opdracht wou ik echt afwerken vandaag. Zo gezegd zo gedaan! Want de opdracht was klaar! Ik heb me dan maar verder gestort op de bachelorproef. Daar heb ik toch wat tijd aan besteed want voor ik het wist stond Lowie hier plots dat Louise geland was. Wel met enige vertraging. Want het vliegtuig van Helsinki naar Kokkola wou blijkbaar niet opstijgen.. Dus Lowie ging haar oppikken aan het station. En plots ging de bel: Joepie, Louise is er!!!! Leuk om iemand te zien van België

Ideale afsluiter van de dag: Flair lezen, super!
Zondag was het 1 april. En nee ik heb mij niet laten beetnemen, zelfs niet als Louise zei dat pasen niet op 8 april was! En het lekkerste ontbijt sinds ik hier ben: geroosterde boterhammen met een dikke laag Nutella. Veel beter dan die brol choco van hier! Het was een mooie dag vandaag, dus hebben we besloten om naar de zee te gaan. (Foto's in mapje 'Zee!') Het was echt mooi, want de zee is nog steeds helemaal dicht gevrozen.. Maar toch hadden Louise en ik wat schrik om erop te wandelen, want langs de zijkant begon het al wat te smelten. Maar de zee zat nog vol met vissers, dus de kust was veilig om erop te wandelen. Die vissers zijn echt grappig om te zien, echt zo'n typische plaatje: lekker ingeduffeld op een kampeerstoel bij een gaatje midden in de zee aan het vissen. Leuk om te zien! We hebben ons dan toch maar op de zee gewaagd. Best dat we dit hebben gedaan want het heeft mooie foto's op geleverd. Daarna wou Lowie nog een vuurtoren gaan bekijken. Maar de weg om daar te komen was toch niet zo ideaal: het was een echte ijsbaan. Lowie natuurlijk op de fiets rechtdoor. Maar het was een beetje meer gesukkel bij Louise en ik, het was net Disney on Ice

Maandag terug een nieuwe stagedag! Vandaag begon ik dan ook op een nieuwe dienst: polikliniek gynaecologie. Ik was echt benieuwd want ik wist niet goed wat ik van deze dienst moest verwachten. Het is wel een korte periode: 1 week. Maar in het weekend is deze polikliniek gesloten en op 6april werken ze niet omdat het pasen is. Een periode van 4 dagen dus. De verpleegkundige nam mij meteen mee en we overliepen samen welke patiënten er waren vandaag. Want deze dienst is eigenlijk een consultatie bij de gynaecologe. Dus iedere dag nieuwe patiënten. De stagedag is razendsnel voorbij gegaan, want alles gaat daar zo snel vooruit. Patiënt buiten, nieuwe patiënt binnen. Als ik gedaan had moest ik een apotheker vinden want ik had nogal een lelijke brandwone op mijn hand van die stomme oven hier! Voor het ziekenhuis was er een gebouw waar erop staat: Apoteksgarden. Wat denk je dan: de apotheker is hier. Maar nee, ik kwam daar binnen en zag niemand.. Er speelde daar een TV en er waren daar allemaal kamertjes waar je kindjes kan verzorgen, raar! Ik heb het dan aan iemand gevraagd en heb de apotheker dan uiteindelijk toch gevonden! 's Avonds heb ik niet veel gedaan en Lowie en Louise waren naar Oulu en zijn maar rond 22u thuis gekomen.
Dinsdag was het kalm op stage, er stonden niet zoveel patiënten op het programma. Het beloofde dus kalm te worden. Op deze dienst kom je echt veel verschillende problemen tegen op 1 dag, goed om veel bij te leren! Vandaag vroeg een patiënte aan mij als ik voor dokter studeerde. Ik moet er toch slim uit zien hé

Terug thuis van mijn stage ben ik samen met Louise naar de winkel geweest om eten te kopen. We zaten weer heel de tijd te kletsen, typisch zeker.. Na het avondeten zijn we nog naar het zwembad gegaan. Want Lowie en Louise moesten nog trainen. En ik heb me voorgenomen om ook meer te sporten, dus ik mee naar het zwembad. Na een uur zwemmen heb ik het toch moeten opgeven: kramp in mijn voet, echt niet te doen! Maar na een uur zwemmen mocht ik wel stoppen vond ik

Woensdag was het al mijn voorlaatste dag op de polikliniek, wat gaat die tijd toch snel! Het was toch een drukkere dag vandaag, dus veel dames gezien. Met terug verschillende problemen. Ik had gepland om naar de zonnebank te gaan vandaag, want eens lekker genieten van de 'zon' als je al heel de tijd sneeuw hebt gezien zou toch eens deugd doen.. Dus ik in volle ornaat naar 'het solarium', maar je moest blijkbaar reserveren. Daar gaat mijn 'even-zon-momentje'. Ik heb dan maar gereserveerd voor morgen. Als ik terug thuis was waren Lowie en Louise gaan zwemmen, dus ik heb hier even op het gemak wat op de computer gezeten. En als ik thuis kwam had ik post: brief van Marlies Debruyne, Merci!! :)
Na het avondeten zijn we terug gaan kaarten. Wat je hier toch allemaal niet leert hé

Op donderdag was mijn laatste stagedag al aangebroken! Ik was hier nog maar begonnen en mocht al terug vertrekken. Maar op die manier kan ik wel veel verschillende dingen zien, wat wel goed is natuurlijk! Deze morgen heb ik 2 operaties mogen bijwonen, leuk hoor! En de radio moest aan van de chirurg en welk liedje was het: Nossa, Nossa.. Jap, België zat in mijn oren mee te zingen

Volgende week meer nieuws!
Die verslagen zijn echt super é!!
Jij beleeft daar telkens weer een super week!
Geniet maar zeer veel van!!
Kusjes
Xxx
Het was toch weer een leerrijke week geweest he allemaal mooi verwoord aangenaam omte lezen