Terug van weg geweest
Dag vriendjes allemaal!
Het is alweer een weekje geleden, dus tijd voor een nieuw verhaaltje!
Maandag 23/04 had ik een vroegdienst, nogal lastig na het leuke weekend in Rovaniemi. Dus om 6u was mijn wekker daar al weer om mij te ambeteren! Maar als ik op de dienst aankwam lag er maar 1 patiënt. Redelijk rustig om het zacht uit te drukken. Na de ochtendverzorging was het dan ook kalm. We hebben de leefruimte dan maar wat ingericht naar het thema 'lente'. Dus dit wou ook zeggen zomerse gordijnen strijken

Na de vroegdienst heb ik de zon nog eens een bezoekje gebracht. Daarna mij snel naar huis gespoeid, want oma en opa gingen op skype. Het was weer een leuke babbel.
Deze avond heb ik mijn maatjes Arne, Brecht en Hannah gehoord op skype, super leuk natuurlijk!
Dinsdag 24/04 terug vroedgienst. Het was vandaag al wat drukker want er lagen 2 patiënten. Ik heb de ochtendverzorging zo goed als alleen mogen doen, altijd fijn!
Terug thuis van stage was ik superblij: ik had terug post, en dan nog van Saar! Het is echt een super kaartje waar je spontaan van begint te lachen als je het ziet. En de binnenkant was nog mooier, een foto van Saar en ik en een heel mooie tekst! Nog maals bedankt Saar =) En natuurlijk zat er ook een pakje bij de kaart.
Woensdag 25/04 had ik een dagje vrij. Maar het werd weer een dagje om te werken. Mijn eerste taak op het programma: te voet naar het centrum naar de fietsmaker want er zit een gat in mijn band. En dit is niet echt handig om zo rond te rijden.
Wanneer dit afgehandeld was ben ik begonnen aan de stage opdracht en in de late namiddag dan verder gewerkt voor de bachelorproef. Allemaal dingen die moeten gebeuren!
Na het avondeten heb ik dan nog mijn kamer gepoetst met 'Meneer Zwabber', zo'n vies-vuil-vettig ding. Maar ik kon dan terug slapen in een propere kamer :-)
Donderdag 26/04 voor de verandering vroegdienst. Eenmaal toegekomen op de dienst kon ik mijn begeleidster nergens vinden. Misschien lag het wel aan mij dat ze was weg gelopen

Maar toen ik thuis kwam was ik meteen weer opgefleurd: er lag een pakje in het postkantoor! Dus eerst snel even naar de fitness en dan naar de post (door de regen!). En ja, het was een pakje van Asia!! Ik natuurlijk weer superblij! En de inhoud was ook nog eens leuk: oorbellen (nooit genoeg

Vrijdag 27/04 vroegdienst. Het was vandaag terug drukker, dat is goed. Want heel de tijd zitten draaien met mijn vingers is toch niets voor mij. Er was een jongetje die geboren was zonder ogen. Maar ik heb mij ongelooflijk geamuseerd met hem.Hij wilde dat ik hem heel de tijd rond draaide, plots zag ik ook alles draaien..
Ik zat al heel de tijd uit te kijken naar vanavond: bowling

Zaterdag 28/04 had ik eens een laatdienst. Deze voormiddag nog snel inkopen gaan doen. En ik heb super sloefkes gekocht, typisch voor hier. Veel te koddig om te laten staan! Daarna nog verder gewerkt aan de bachelorproef. En het werd al snel tijd om te vertrekken op stage. Ik had wat zenuwen want ik moest dit weekend samen werken met mijn andere begleidster, voor de eerste keer. Maar alles is heel vlot verlopen. Mijn begeleidster waarmee ik het meest mee heb samen gewerkt had blijkbaar gezegd dat ik een goede student ben. Na deze laatdienst was het partytime! Het laatste feestje met alle erasmus studenten, want ze vertrekken allemaal volgende week.. En wat een nacht.. Alles is blijkbaar gebeurd in 1 nacht: vechtpartij, overal dronken mensen, mijn fiets onder een auto (best dat ik er niet opzat, Quentin zat erop), maar geen gewonden! Maar toch was het een leuk feestje

Als ik naar huis kwam (3u30) was de zon al aan het opkomen. De dagen worden steeds langer!
Zondag 29/04 had ik een laatdienst, best na het feestje! Ik heb dus proberen wat uit te slapen zodat ik fris op stage kon verschijnen! Maar het was terug niet druk op stage, 2 kindjes. Ik heb zelfstandig mogen zorgen voor een kindje deze avond. Altijd leuk, want dan weet je dat ze je vertrouwen.
Terug thuis gezellig ziten lezen in de Flair =) Ik kon nog niet gaan slapen want we gingen nog bezoek krijgen. En om 23u30 kreeg ik dan ook een telefoontje. Ester, Iina, Quentin, Abel en Rodolfo waren aangekomen. Ze kwamen afscheid nemen, want Rodolfo en Abel vertrekken terug richting huiswaarts maandag 30/04. Afscheid nemen is nooit leuk, zeker als je er nu goed mee overeen komt en hen nu moet uitzwaaien! Maar aan alles komt een eind!
Maandag 30/04 had ik een vrije dag. In de voormiddag terug wat verder gewerkt aan de bachelorproef. Na het middageten mijn lakentjes gewassen, ik heb dan ook goed geslapen in frisse lakens! In de namiddag nog verder gewerkt aan mijn stage opdracht. Maar om 17u30 moest ik al stoppen want ik had afgesproken met Quentin om naar de badminton te gaan. Wat was mij dat weer een hilarisch avondje! En ja, ik heb hem toch wel verslaan

Ze waren deze avond al volop 'Vappu' (wat gevierd wordt op 1 mei) aan het vieren met BBQ, heel veel alcohol en rookbommen =)
Vandaag, 1/05, had ik stage van 7u tot 21u. Een 'long shift' noemen ze dat hier, en het was inderdaad een lange dag! En het was dan nog eens super kalm op stage: enkel 2 patiënten. Maar ik heb terug zelfstandig mogen werken: ochtendverzorging, medicatie en eten geven via de sonde. Alles vlot verlopen hoor

Groetjes!