Meer nieuws
Dag iedereen!
Het is intussen al weer een week geleden, dus tijd voor een nieuw verhaaltje!
Vorige week had ik stage op polikliniek materniteit. Daar kwamen er vooral zwangere mama's ome en echo te laten nemen. Of mama's die een afspraak hadden met de dokter omdat er een of ander probleem was tijdens hun zwangerschap.
De eerste dag was terug wennen. Tijdens de echo's zag ik er waarschijnlijk uit als iemand die er niets van begreep. Maar dit was ook wat het geval.. Ik vond het moeilijk om te kunnen onderscheiden wat er allemaal te zien was op de echo's. De eerste dag was het dan ook superdruk en had de verpleegkundige niet veel tijd om uitleg te geven. Dus ik hoopte dat het de woensdag beter ging zijn. Wanneer ik thuis was ben ik gaan zwemmen, om even te ontspannen. Ik wou mijn vorig record van 50 lengtes verbeteren, en ja hoor daar ben ik in geslaagd: 60 lengtes! Daarna nog even een sauna meepikken om helemaal tot rust te komen. Oja klein detail, het heeft weer gesneeuwd vandaag..
Woensdag stonden er terug een heleboel echo's op het programma. Vandaag had ze tijd om meer uitleg te geven, dus de echo's werden steeds duidelijker voor mij. Ik kon soms zelfs het geslacht al herkennen

Terug thuis was het tijd voor: grote wasjes, kleine wasjes, stop ze in de wasmachine!

Vandaag was het al terug mijn voorlaatste dag op deze afdeling, de tijd vliegt zeggen ze dan. Ik maak echt vorderingen in het interpreteren van de echo's, ik kan echt verschillende zaken onderscheiden: hart zien kloppen, de maag, de blaas, bloedvaten in de navelstreng,... Vandaag heb ik terug een CTG bijgewoond. En van de verpleegkundige en de mama mocht ik eens voelen hoe het kindje lag. Maar als de verpleegkundige niet gezegd dat dit zijn hoofd was had ik even goed kunnen zeggen dat het zijn achterwerk was

Vrijdag de dertiende, hopelijk stond het geluk aan mijn kant vandaag! Het was de laatste dag op stage, dus ik stond daar terug met een doos chocolade om te geven aan de dienst. Op stage heb ik weer veel echo's gezien. Zo'n echo in 4D is wel leuk om te zien, daar is de baby echt duidelijk afgebeeld. Deze namiddag kwam de begeleidster van de school langs om wat te praten. Ze zei dat ze feedback had gekregen van de diensten en dat ze hadden gezegd dat ik ' a nice person' ben, leuk om te horen hoor! Ze wist mij ook nog te vertellen dat ik een mooie persoonlijkheid had. Daar zou je van beginnen blozen! Daarna zijn we naar de dienst geweest waar ik dinsdag kan starten. Het is een afdeling voor kinderen met een beperking. Ik ben eens benieuwd want ik heb nog nooit gewerkt met kinderen met een beperking.
Deze avond hadden we afgesproken om samen met Ester en Lowie naar het centrum te gaan. Daar gingen Quentin (student van Frankrijk) en Rodolfo (student uit Mexico) ons opwachten om iets te gaan drinken. Het was een gezellige avond, wat zitten babbelen en natuurlijk gekaart

Zondag heb ik toch besloten om nog eens uit te slapen, doet altijd deugd! Maar ook vandaag had ik wat schoolwerk gepland, maar niet veel want het is nu eenmaal zondag

Vandaag had ik een dag vrij. Morgen moet ik starten op mijn nieuwe dienst, want vandaag was er geen verpleegkundige die Engels kon spreken. Dus dit ging wat moeilijk verlopen.. Ik heb dan nog maar eens moeite gedaan om verder samen te vatten, en ik moet zeggen ik heb redelijk veel kunnen doen. Dus dit verdiende ontspanning in de namiddag: shoppen

Ik zal jullie waarschijnlijk maar nieuws kunnen brengen volgende week maandag. Want donderdag komt Mevr Maes, onze leerkracht uit België, en gaan we voor een weekendje richting Lapland!!

Tot de volgende!
charline
ik wel een rendierhoedje
Geniet van je weekendje in Lapland. Je zal er deugd van hebben.
Kusjes!
XxX